Categories
42 Вселена Мистериите на живота

Шестото чувство, усещанията и сънищата.

Продължавам с основната тематика в блога. Ще се разсъждава какво са усещанията. Ще се даде отговор защо имаме „шесто чувство“. Бегло ще се засегне сънуването и какво представлява.

1. „Страните“ усещания.

Всеки се е сблъсквал в живота си с усещания, които не биха моли да се припишат като произхождащи от известните ни биологически сетива. Всички те се категоризират като шесто чувство. Общото е, че ние изпитаме някакво усещане с необясним произход.

– Усещането, че някой ни наблюдава е най-честото. Може да го почувствате дори когато сте с гръб към наблюдателя. Често ние знаем и разбираме това съвсем ясно. Ако ни наблюдават с някакво силно чувство като упрек, уважение, харесване или друго, е възможно да усетим и това чувство, дори и когато човека е в гръб и нямаме видимост. Как е възможно това?

– Кучета имат усещане, че стопанина им се завръща у дома, независимо от начина на придвижване и в различни часове през деня.

– Котка усеща наближаваща смърт на хора в болница и отива при тях.

– Има истории за хора, които са се спасявали от смъртта и природни бедствия, след като са получавали лоши предчувствия или им е призлявало. Но не всички са се спасявали или са били предупреждавани. Тяхната съдба е била да оцелеят. (Темата за съдбата е описана по-рано в блога.) Затова при бедствия „целта“ не е да бъдем предупреждавани всички, за да ги избегнем, колкото и неприятно да звучи. (Същото като с предсказанията за катаклизми).

2. Сънищата ни и усещанията.

Какво се случва в нашите сънища не е маловажно от гледна точка на изводите, които можем да спечелим. Ако обръщате правилно насочено внимание към сънищата си, може да ви „просветне“ нещо. Имаме всякакви сънища, но понякога като се разбудим по време на сън, споменът за тях е пресен и ясен. Има случаи, когато сънувате един сън, после попадате в друг сън и друга ситуация. И ясно си спомняте това! Проблемът е, че вие изведнъж влизате в някаква нова ситуация, без предистория на събитията. И въпреки това получавате изградена представа за нея като къде се намирате и какво се случва. Ние получаваме информация по интуитивен път, неосезаем за нас. (Сякаш някой „рестартира програмата ни“ с други данни! Не смятам, че сме програми.) Друго интересно в сънищата е, че ние често губим неосезаемо много от спомените си и знанията си, дори части от Аза, което е показателно за контрола над нас! Аз не мисля, че сънищата са плод на мозъка. Никой няма такова богато въображение и ресурси, за да си създава такива понякога богати на детайли преживявания, а понякога и напълно непознати среди. Още, някои хора, наречени медиуми, получават информация чрез сънища. Сънят, ще го кажа, прилича на перфектната виртуална реалност.

3. Обяснението на природата на усещанията.

Изпитваме много различни усещания в живота си. За някои имаме сетивни органи. Но как ги осмисляме? Просто нещо ни ги обяснява интуитивно на разбираем логически език като усещания. Например боли ни нещо – глава, зъб, опарили сме пръст и други. Казва ни се интуитивно – „Нещо се случва около вас“. Същото е и на сън, когато например ни се казва, че някой ни гони и трябва да бягаме. Наличието на „шесто чувство“ също ни подсказва откъде не идат тези усещания. (Те нямат биологичен произход.) След като едно усещане се дава, то може да се контролира интензитетът му и дори дали да го изпитате. Затова внимавайте със заиграването за изпитване на силни усещания и тяхното търсене. Може да са ви поставили капан например. Също така не се безпокойте, ако не изпитвате „правилните“ усещания, може да сте наказани да ги нямате.

По-интересни въпроси са каква „физика“ стои зад изпитването на усещания? Как имаме усещания и с помощта на какво можем да ги изживяваме?

Изводи:

Усещанията ни се дават (и контролират).

Сънищата не са плод на мозъка ни, на Аза, и се контролират.